دریل ستونی
-
مینی دریل ستونی 10 میلیمتر سرعت بالا تک فاز محک مدل MBD-10۴,۹۳۹,۲۰۰ تومان۵,۰۴۰,۰۰۰٪2امتیاز کاربران: 0تامین کنندگان :
- نیدصنعت
-
دریل ستونی 13 میلی متر 350 وات رونیکس مدل 2603۷,۱۹۸,۲۰۰ تومان۷,۹۹۸,۰۰۰٪10امتیاز کاربران: 0تامین کنندگان :
- تایید صلاحیت شده کد 304
-
دریل ستونی 16 میلیمتر تک فاز با نشانگر دیجیتال محک مدل SP5216VS/80۱۹,۶۰۰,۰۰۰ تومان۲۰,۰۰۰,۰۰۰٪2امتیاز کاربران: 0تامین کنندگان :
- نیدصنعت
-
دریل ستونی 750 وات پایه بلند 20 میلیمتر محک مدل SP5220B۲۱,۵۶۰,۰۰۰ تومان۲۲,۰۰۰,۰۰۰٪2امتیاز کاربران: 0تامین کنندگان :
- نیدصنعت
-
مینی دریل ستونی 13 میلیمتر سرعت بالا تک فاز محک مدل MBD-13L۱۲,۷۰۰,۸۰۰ تومان۱۲,۹۶۰,۰۰۰٪2امتیاز کاربران: 0تامین کنندگان :
- نیدصنعت
-
دریل ستونی پایه بلند 25 میلیمتر محک مدل SP5225A۲۲,۸۳۴,۰۰۰ تومان۲۳,۳۰۰,۰۰۰٪2امتیاز کاربران: 0تامین کنندگان :
- نیدصنعت
-
دریل ستونی 16 میلی متر 550 وات رونیکس مدل 2604۱۵,۷۳۲,۰۰۰ تومان۱۷,۴۸۰,۰۰۰٪10امتیاز کاربران: 0تامین کنندگان :
- تایید صلاحیت شده کد 304
-
دریل ستونی پایه کوتاه 20 میلیمتر محک مدل SP5220A۱۹,۶۰۰,۰۰۰ تومان۲۰,۰۰۰,۰۰۰٪2امتیاز کاربران: 0تامین کنندگان :
- نیدصنعت
-
دریل ستونی 13 میلیمتر تک فاز محک مدل SP5213A۶,۶۶۴,۰۰۰ تومان۶,۸۰۰,۰۰۰٪2امتیاز کاربران: 0تامین کنندگان :
- نیدصنعت
-
دریل ستونی 32 میلیمتر پایه بلند تک فاز محک مدل SP5232A۳۸,۴۱۶,۰۰۰ تومان۳۹,۲۰۰,۰۰۰٪2امتیاز کاربران: 0تامین کنندگان :
- نیدصنعت
خرید و انتخاب دریل ستونی
چنانچه نیاز داشته باشید که با دقت بالا سوراخهایی را در سطوح مختلف ایجاد کنید ابزار مناسب برای این کار، دریل ستونی که با عناوین دریل ایستاده، عمودی یا ثابت نیز شناخته میشود. بزرگترین تفاوت این نوع دریل با سایر انواع در ثابت بودن وعدم تحرک آن است. این دریل به دلیل وزن بالا معمولا بر روی میز یا یک مکان ثابت قرار میگیرد و برای کار نیاز به نگهداری توسط اپراتور نیست. مکانیزم انتقال قدرت در این دسته از دریلها از طریق تسمه انجام می شود و امکان دریلکاری با قدرت زیادی را دارا هستند. در ادامه با ساختار این نوع دریل آشنا خواهیم شد و اطلاعات خوبی در مورد نحوهی انتخاب درست و خرید دریل ستونی بیان خواهیم کرد.
دریل ستونی چیست؟
همانطور که اشاره شد دریل ثابت یا ستونی ابزاری است که برای سوراخ کردن چوب، فلز و پلاستیک به کار میرود. در صورتی که در سوراخ کاری به دقت بالا یا قدرت زیاد نیاز دارید این نوع دریل بهترین انتخاب برای شماست. به دلیل نوع نصب، با استفاده از این نوع دریل میتوان با قدرت بالای و بدون لرزشی سوراخهایی در اندازههای متفاوت ایجاد کرد. دریلهای ثابت اغلب دارای موتورهای بزرگ و قدرتمندی هستند و قابلیت استفاده از انواع متهها را دارند. نکتهی دیگر در مورد این دسته از دریلها، امکان کنترل و تغییر سرعت دریل بدون کاهش در توان موتور آن میباشد. دریل عمودی از لحاظ تنظیم سرعت به دو نوع تقسیم میشود:
- دریل ستونی گیربکسی که با استفاده از لیور دنده، قابلیت تنظیم سرعت چرخش اسپیندل را فراهم میکند و برای سطوح فولادی و استیل کاربرد دارد.
- دریل ستونی دستی که تغییر سرعت از طریق جابجایی تسمه در قرقرههای بالای ابزار انجام میشود.
اجزای سازنده دریل ستونی
در تمام دریلها بخشهای موتور، سه نظام، کلید پاور، منبع تغذیه و مته وجود دارد اما دریل ثابت علاوه بر این موارد دارای اجزای زیر نیز میباشد:
-کلهگی که محل قرارگیری فلکهها و تسمهها است.
-اهرم جهت تبدیل حرکت دورانی به حرکت انتقالی.
-جعبه تسمه که محل تسمهها جهت تغییر سرعت و گشتاور است.
-پایه و شیارهایی که در آن قرار دارند برای سوار کردن کار مناسب است.
- عمق سنج که برای سوراخ کاری با عمق ثابت و مشخص به کار میرود.
- دریلهای عمودی یا ستونی دارای قسمتی به نام به اسپیندل می باشد که سه نظام بر روی آن بسته میشود و میتوان انواع متهها را برای سوراخکاری آهن و چوب و … روی آن نصب نمود.
-میز کار که در دو شکل ثابت و چرخشی موجود است.
مکانیزم دریل ستونی
انواع دستهبندی دریل ایستاده یا ستونی بر روی یک سطح ثابت مانند میز یا یک گوشه از کارگاه قرار میگیرند و دارای بخشی به نام کلهگی هستند که تسمه و فلکه دستگاه در آن قرار گرفته است. دو فلکهی داخلی دریل یکی به الکتروموتور و دیگری به محور دستگاه وصل است و در نهایت هر دو از طریق تسمه به هم متصل شده و به این ترتیب حرکت از موتور به محور منتقل میشود.
فرآیند حرکتی دریلهای ستونی بر اساس ساز و کار چرخشی اسپیندل شکل میگیرد. سه نظام در انتهای اسپیندل واقع شده که دارای حرکتی عمودی و قابل کنترل است و انواع مته بر روی سه نظام جای میگیرد. همچنین انواع دریل ایستاده به مکانیزم توقف عمق نیز مجهز هستند که برای سوراخ کاری در یک عمق مشخص کاربرد دارد.
در خرید دریل ستونی چه مواردی مهم است؟
با توجه به مطالبی که گفته شد میتوان به خوبی به کاربرد دریلهای ثابت یا ستونی پی برد. در صورتی که قصد خرید این نوع دریل را دارید نیاز است تا نکاتی را مد نظر قرار دهید.
1- نوع دریل
با توجه به اینکه دریلهای ستونی در دو نوع رومیزی و زمینی تولید میشوند بنابراین قبل از خرید نوع دریل مد نظرتان را انتخاب کنید. دریلهای زمینی به دلیل وزن بالا قابل حمل نیستند اما از قدرت و ظرفیت بالایی برخوردار میباشند. دریلهای رومیزی سبک و قابل حمل بوده و برای کارهای نه چندان بزرگ مناسبند.
2- توان دستگاه
از آنجا که توان با میزان قدرت آن ارتباط مستقیم دارد؛ دریلهای ستونی در توانهای مختلفی تولید میشوند که میتوانند قدرت متفاوتی را برای چرخش سه نظام ایجاد کنند. این میزان متفاوت قدرت موتور، دورهای متفاوتی نیز در مته گیر ایجاد می کند که البته قابل کنترل است.
3- سایز سه نظام
دریلهای عمودی دارای سایز بین 13 تا 32 است و هرچه سایز سه نظام بزرگتر باشد موتور قدرت بیشتری دارد و ارتفاع آن نیز افزایش مییابد.
4- سرعت
میزان سرعت و همچنین مکانیزم کنترل سرعت را بررسی کنید. در حین کار چنانچه به قدرت بیشتری نیاز دارید، سرعت دریل میبایست کاهش یابد. سرعتهای متفاوت برای کار با سطوح مختلف است و مدلهای بزرگتر و صنعتیتر سرعت بیشتر برخوردار است.
5- تنظیمات میز
محل قرارگیری دریل روی میز است که در مدلهای مختلف قابل تنظیم در جهت بالا و پایین و همچنین کج شدن به طرفین در زوایای بین 45 و در مدلهای بزرگتر تا 360 درجه میباشد. بدین ترتیب امکان دریلکاری در زاویههای مختلف فراهم میشود.
6-ظرفیت سوراخکاری
انواع مختلف دریلهای ستونی می توانند سوراخهایی تا ارتفاع محدودی ایجاد کنند و در واقع ارتفاع جابجایی اسپیندل در دستگاههای مختلف، محدودهی مشخصی دارد. بنابراین متناسب با حداکثر عمق سوراخ کاری مورد نیاز خود دستگاه را انتخاب کنید.
7- بدنه و پایه دریل بایستی محکم باشد و وزن مناسبی داشته باشد که در قدرتهای بالا تعادل دستگاه حفظ شود.
قیمت دریل ستونی
تا اینجا نکات مهمی در مورد انتخاب و خرید دریل ستونی بیان کردیم. اکنون به مبحث قیمت دریل ستونی میپردازیم. قیمت دریل ثابت بر اساس عواملی که در بالا عنوان شد، متفاوت است. به طور کلی موارد زیر را میتوان در مورد قیمت دریل عمودی مطرح کرد:
-دریلهای بزرگتر و با قدرت بالاتر از قیمت بیشتری برخوردارند اما برای کارهای ظریف و متههای نازک مناسب نیستند. دریلهای مناسب متههای نازک سبکتر بوده و کوچکتر هستند و همچنین قیمت ارزانتری دارند.
-انواعی از دریل عمودی که به گیربکس چند سرعته مجهز هستند قیمت بیشتری دارند که این نوع دریل بیشتر کاربرد حرفهای دارد.
-سایر ویژگیها از جمله قابلیت چکشی و پیچ گوشتی، چراغ LED، دیمر و لوازم جانبی نیز بر قیمت دریل ایستاده میافزاید.
- نکته آخر در مورد قیمت به برند و کشور تولیدی دریل مربوط میشود. البته بهترین برند دریل خود تابع عوامل متعددی است که خارج از این مقاله است.
جمع بندی
در این مقاله ساختار دریلهای ستونی را بررسی نموده و ساز و کار اجزای آن را شرح دادهایم. همچنین اطلاعات مناسبی را برای خرید و قیمت آن بیان کردیم که میتواند راهنمای خوبی جهت انتخاب دریل مناسب بر اساس نیازهای شما باشد.
شما هم میتوانید در مورد این کالاها نظر بدهید
برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید. نقطه نظرات و تجربه خرید خود را با دیگران در میان بگذارید و نظر خود را ثبت نمایید