دسته بندی

قیمت سدیم هیدروکسید

مشاهده فیلترها

خرید سدیم هیدروکسید

در هنگام خرید این ترکیب شیمیایی باید در نظر داشت این ترکیب با نام‌های کاستیک سودا، سود پرک، سود سوزآور و هیدروکسید سدیم به فروش می‌رسد. این ترکیب شیمیایی در گریدهای صنعتی، آزمایشگاهی و خوراکی در چهار حالت فیزیکی پودری، پرک، محلول و گرانول به خرید و فروش می‌رسد.

قیمت سدیم هیدروکسید

تنوع قیمت این ترکیب مانند سایر محصولات شیمیایی نکته حائز اهمیتی در خرید این ترکیب شیمیایی به شمار می‌رود که به چندین عامل بستگی دارد. خلوص، گرید، روش تولید و مقدار خرید چهار پارامتر اثر گذار در قیمت این ترکیب شیمیایی هستند. هرچه خلوص این ترکیب بالاتر باشد، قیمت آن نیز افزایش می‌یابد.
همچنین روش‌های مختلفی برای تولید این ترکیب وجود دارد که بر هزینه تمام شده تاثیر می‌گذارد. عواملی جانبی نظیر حمل و نقل و توزیع، نوع بسته بندی، موقعیت جغرافیایی و نوسانات بازار نیز در قیمت نهایی این محصول اثر گذار است. 

سدیم هیدروکسید چیست؟

همانطور که در شکل زیر نشان داده شده است، سدیم هیدروکسید یک ترکیب شیمیایی با فرمول شیمیایی NaOH استاین ماده یک باز قوی و محلول در آب می‌باشد و به طور گسترده در صنایع مختلف و همچنین در کاربردهای خانگی استفاده می‌شود.
این ترکیب شیمیایی علاوه بر آب در گلیسرول نیز محلول است. اما در آمونیاک و حلال‌های قطبی مانند اتانول، متانول و پروپیلن گلیکول کم محلول و در حلال های ناقطبی نظیر اتر نامحلول است.

سدیم هیدروکسید

خرید انواع سدیم هیدروکسید در نیدصنعت با توجه به کاربردهای سدیم هیدروکسید

خرید سدیم هیدروکسید صنعتی

سدیم هیدروکسید صنعتی با نام تجاری کاستیک سودا و سود سوزآور در فرآیندهای صنعتی مختلف به‌کار می‌رود. از جمله مهم‌ترین کاربردهای این ترکیب شیمیایی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • در تولید صابون و مواد شوینده
  • به عنوان ماده اولیه در تولید مواد شیمیایی دیگر (مانند سدیم کلرید و سدیم کربنات)
  • در تصفیه آب و خنثی‌سازی اسیدها

خلوص این ترکیب شیمایی معمولاً بین ۹۸ تا ۱۰۰ درصد است. مهم‌ترین عاملی که سبب شده این ترکیب در زمره مواد شیمیایی صنعتی قرار بگیرید قابلیت بالای آن در حل کردن چربی‌ها و مواد آلی دیگر است. 

خرید سدیم هیدروکسید آزمایشگاهی

سدیم هیدروکسید آزمایشگاهی یک ماده شیمیایی بسیار خالص و به شدت قوی است که غالبا در آزمایشگاه‌ها برای انجام واکنش‌های شیمیایی، تهیه محلول‌های قلیایی تعیین pH، سنتز شیمیایی و تهیه نمک‌های مختلف استفاده می‌شود.
هر دو فرم (پودری و به صورت محلول)  این ماده شیمیایی در بخش آموزشی، پژوهشی، مراکز علمی و تحقیقاتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ترکیب دارای خلوص 5/99 درصد و بالاتر است. 

خرید سدیم هیدروکسید خوراکی

سدیم هیدروکسید خوراکی، مهم‌ترین نوع سدیم هیدروکسید است که برای مصارف غذایی استانداردهای لازم و تأییدیه‌های بهداشتی را دریافت کرده است. این ترکیب شیمیایی در صنایع غذایی جهت تولید برخی مواد غذایی مانند زیتون و نودل‌ها استفاده می‌شود.
این ماده به تنظیم pH غذاها کمک می‌کند و معمولاً با خلوص ۹۸ درصد و بالاتر عرضه می‌شود. این ترکیب در تولید فراورده‌های دارویی به عنوان یکی از مواد اولیه کاربرد دارد.

عوامل موثر بر قیمت سدیم هیدروکسید

قیمت سدیم هیدروکسید بسته به نوع محصول، نوع بسته بندی، میزان خلوص و حالت فیزیکی متفاوت است که در این بخش به شرح مختصر هر یک از پارامترهای عنوان شده پرداخته شده است.

قیمت سدیم هیدروکسید بر اساس نوع محصول

  • سدیم هیدروکسید صنعتی: دارای خلوص 98% است و قیمت پایین‌تری دارد.
  • سدیم هیدروکسید آزمایشگاهی: به علت خلوص 5/99% گران قیمت‌تر نسبت به گرید صنعتی است.
  • سدیم هیدروکسید خوراکی: این ترکیب شیمیایی به علت داشتن مجوزهای بهداشتی و استانداردهای غذایی نسبت به دو نوع محصول دیگر قیمت بالاتری دارد.

قیمت سدیم هیدروکسید با توجه به نوع بسته بندی

  • بسته‌بندی‌های گرمی: از 1 تا 100 گرم برای دانشگاه‌ها و بخش‌های آموزشی- پژوهشی.
  • کیسه‌های ۲۵ کیلوگرمی: معمول‌ترین نوع بسته‌بندی برای مصارف صنعتی.
  • بسته‌بندی‌های عمده: مانند بشکه‌های بزرگ برای کارخانجات و صنایع شیمیایی.
  • به صورت مایع: در حجم‌های ۱ لیتری، ۵ لیتری و  گالن ۲۰ لیتری.

قیمت سدیم هیدروکسید با توجه به میزان خلوص آن

  • خلوص ۹۸%: غالبا این میزان خلوص مناسب بخش صنعتی است که برای این بخش‌ها اقتصادی‌تر است.
  • خلوص ۹۹% تا 5/99%: با توجه به اهمیت خلوص مواد شیمیایی در واکنش‌هاش شیمیایی، این مقدار خلوص حد مجاز لازم برای بخش آزمایشگاهی را تامین کرده است.
  • خلوص ۹/99 %: در صورت اخد مجوزهای بهداشتی و استانداردهای لازم این نمک در صنایع غذایی کاربرد دارد.

قیمت سدیم هیدروکسید با توجه به حالت فیزیکی

سدیم هیدروکسید در اشکال و فرم‌های فیزیکی مختلفی در دسترس است. چهار نوع اصلی که می‌توان به آن‌ها اشاره کرد، عبارتند از: پرک، پودر، گرانول و محلول. هر یک از این چهار نوع سدیم هیدروکسید دارای ویژگی‌ها و کاربردهای مختص به خود هستند. در ادامه، به معرفی هر یک از این موارد پرداخته شده است:

سدیم هیدروکسید پرک

همانطور که در شکل نشان داده شده است، سدیم هیدروکسید پرک، ورقه های نازک و سفید رنگی هستند که به دلیل ابعاد بزرگ‌تر و ظاهری محکم‌تر در صنایع مختلف به راحتی قابل استفاده هستند. این ترکیب جاذب رطوبت است و قابلیت انحلال در آب را دارد. 

سود پرک

این پرک‌های معمولاً در فرآیندهای صنعتی و تولید مواد شیمیایی به کار می‌روند. از جمله کاربردهای این ترکیب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: 

  • به عنوان یک ماده خنثی‌کننده و قلیایی در بسیاری از واکنش‌های شیمیایی و تصفیه آب.
  • برای حذف مو و چربی در صنعت نساجی.
  • به عنوان سوخت در صنایع شیمیایی
  • به عنوان قلیا در تولید صابون
  • برای فرآوری چوب و تولید خمیر کاغذ.
  • برای تولید مواد شیمیایی مختلف مثل سولفات سدیم و بی‌کربنات سدیم.
  • برای حذف اسیدهای چرب آزاد و ناخالصی‌ها از روغن‌های گیاهی.
  • در فرآیند تولید و تثبیت رنگ‌ها.

سدیم هیدروکسید پودری

همانطور که در شکل زیر مشاهده می‌شود، این ترکیب شیمیایی دارای ساختار پودری به صورت ذرات ریز و نرم است که به خاطر اندازه ابعادی که دارد، می‌تواند به ‌سادگی در مایعات حل شود. این ترکیب شیمیایی معمولاً در انجام تحلیل‌های آزمایشگاهی، تولید شوینده‌های خانگی و همچنین در فرایندهای پالایش و تصفیه کاربرد دارد. 
همچنین از این ترکیب شیمیایی به عنوان یک ماده شیمیایی در تولید مواد مختلف مانند صابون‌ها و سوسپانسیون‌های قلیایی نیز استفاده می‌شود.

سدیم هیدروکسید گرانول

مطابق شکل، این نوع سدیم هیدروکسید در حالت گرانولی و دانه‌ای است. ساختار گرانولی این ترکیب باعث می‌شود که رطوبت کمتری جذب کند و در نتیجه ماندگاری بیشتری داشته باشد.
از این ترکیب در صنایع تولید شوینده‌ها و مواد شیمیایی استفاده می‌شود. این ترکیب شیمیایی همچنین به عنوان یک ماده اولیه در فرآیندهای تولید کاغذ و پتروشیمی کاربرد دارد.

سدیم هیدروکسید

سدیم هیدروکسید محلول

این ترکیب مایع می‌تواند در غلظت‌های مختلفی تهیه شود. این ترکیب شیمیایی معمولاً با آب ترکیب می‌شود تا غلظت‌های مختلفی ایجاد کند. این محلول در آزمایشگاه‌ها و صنایع برای خنثی‌سازی، کنترل pH و در فرآیندهای مختلف پتروشیمی استفاده می‌شود. علاوه بر این، به‌عنوان پاک‌کننده‌های صنعتی و خانگی و همچنین در درمان فاضلاب نیز کاربرد دارد.

سایر اطلاعات کاربردی که قبل از خرید سدیم هیدروکسید باید بدانید

خواص سدیم هیدروکسید

سدیم هیدروکسید به دو صورت جامد و مایع موجود است، اما این ترکیب شیمیایی غالبا به شکل پودری سفید رنگ به فروش می‌رسد. این ترکیب در آب حلالیت بالایی دارد و هنگام حل شدن حرارت تولید می‌کند. با انحلال این ترکیب در آب محلول‌هایی حاصل می‌شود که دارای pH بسیار بالایی (بیش از 13) هستند که نشان‌دهنده خاصیت قلیایی این ترکیب شیمیایی است.
در جدول زیر برخی از مهم‌ترین مشخصات عمومی و فنی این ترکیب شیمیایی نشان داده شده است.

شکل ظاهری پودری، پرک، گرانول و مایع
فرمول شیمیایی NaOH
چگالی 2.13g/cm3
دمای جوش 318.3°C
دمای ذوب 1390°C
خلوص 98%-99.5%
حلال محلول در آب
گرید شیمیایی، صنعتی و آزمایشگاهی

سنتز سدیم هیدروکسید

روش‌های مختلفی برای سنتز و تولید این ترکیب شیمیایی وجود دارد که در این بخش به برخی از متداول‌ترین روش‌ها اشاره شده است.

  1. روش کلرآلکالی: این روش به عنوان یکی از رایج‌ترین و اقتصادی‌ترین روش‌ها برای تولید این ترکیب است که در طی الکترولیز محلول نمک سدیم کلرید تولید می‌شود. در صنعت بیشترین مقدار سود پرک و بیش از 50% محلول‌های مایع مرتبط با این ترکیب از این فرایند تولید می‌شود.
  2. روش سودا-آهک: فرایندی دیگر برای تولید سود پرک فرایند سودا-آهک می‌باشد که در آن هیدروکسید کلسیم، در واکنش با کربنات سدیم به سود پرک تبدیل می‌شود که مطابق واکنش شیمیایی زیر است.                                          Ca(OH)2 + Na2CO3 → CaCO3 + 2N   
  3. واکنش بین سدیم کربنات و اسید: در این روش سدیم کربنات (Na₂CO₃) با آب و هیدروژن کلرید (HCl) واکنش دهد و در نهایت هیدروکسید سدیم تولید می‌شود.
  4. روش حرارتی: در این روش، قرار دادن سدیم کربنات با آهک (CaO) در دماهای بالا نیز می‌تواند به تولید این ترکیب شیمیایی منجر شود. 
  5. واکنش فلز سدیم با آب: مطابق واکنش زیر در طی واکنش فلز سدیم با آب هیدروکسید سدیم تولید می‌شود.

2Na + 2H2O → 2NaOH + H2

سوالات متداول هنگام خرید سدیم هیدروکسید

مهمترین پارامتر موثر بر قیمت سدیم هیدروکسید چیست؟

پارامترهای زیادی وجود دارد که بر قیمت این ترکیب شیمیایی تاثیر گذار است. از جمله می‌توان به خلوص، شرکت سازنده و نوسانات بازار اشاره کرد.

نکات ایمنی که هنگام استفاده از سدیم هیدروکسید باید در نظر گرفت چیست؟

  • به دلیل قابلیت خورندگی بالای این ترکیب، ایمنی در کار با این ماده بسیار مهم است و باید از تجهیزات حفاظتی مانند دستکش و عینک استفاده کنید.
  • در فضایی با تهویه مناسب کار کنید تا از استنشاق بخارات جلوگیری کنید.
  • هنگام حل‌کردن سود سوزآور در آب، این عمل را به آرامی انجام دهید تا از تولید حرارت زیاد و پاشش ناخواسته جلوگیری شود.
  • در صورت بروز حریق هنگام کار با این ماده شیمیایی، مواد معمولی اطفای حریق کافی نیست و باید از پودرهای شیمیایی یا دی اکسید کربن استفاده کرد.

شرایط نگهداری سدیم هیدروکسید چگونه است؟

  1. این ترکیب شیمیایی باید در محیطی خشک و خنک نگهداری شود (دور از منابع رطوبت و حرارت). 
  2. در ظرف‌های محکم و غیرقابل نفوذ، مانند ظرف‌های پلاستیکی یا شیشه‌ای نگهداری شود. 
  3. ظرف‌ها باید به‌درستی برچسب‌گذاری شده و حاوی اطلاعات خطر و تاریخ انقضا باشند.
  4. باید از نگهداری این ترکیب در کنار مواد شیمیایی ناپایدار و واکنش‌پذیر مانند اسیدها، مواد آلی یا مواد قابل احتراق اجتناب کرد.

سدیم هیدروکسید با کیفیت را از کجا بخریم؟

برای خرید این ترکیب شیمیایی می‌توان هم به صورت حضوری و هم اینترنتی، این محصول را از نید صنعت خریداری کرد. 

برای خرید سدیم هیدروکسید چه برندی بهتر است؟

از مهم‌ترین برندهای که اقدام به فروش این ترکیب شیمیایی کرده‌اند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • مرک (Merck): با کیفیت بالا و خلوص 5/99 درصد یا بیشتر موجود است.
  • سیگما-آلدریچ (Sigma-Aldrich): محصولاتی با خلوص بالا برای استفاده در آزمایشگاه‌ها.
  • فلوکا (Fluka) و نوترون: برای کاربردهای شیمیایی و آزمایشگاهی.
  • برندهای ایرانی: مانند انواع پتروشیمی‌های داخلی، شرکت قطران شیمی و دکتر مجللی.

علی رغم قیمت فروش بالای برند مرک، با توجه به خلوص بالا و کیفیت مواد شیمیایی این شرکت، خرید از این برند توصیه می‌شود. 

نظرات کاربران

شما هم می‌توانید در مورد این کالاها نظر بدهید

برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید. نقطه نظرات و تجربه خرید خود را با دیگران در میان بگذارید و نظر خود را ثبت نمایید