دسته بندی

کنتاکتور خازنی

 شما می‌توانید در این سایت راهنمای جامعی از قیمت کنتاکتور خازنی تا خرید کنتاکتور خازنی به همراه چرایی استفاده از آنها را مشاهده کنید و ضمن مقایسه فنی انواع برندهای معتبر کنتاکتور خازنی با هم، اقدام به مقایسه قیمت کنتاکتور خازنی از برندهای مختلف نموده و اقدام به خرید آنلاین کنتاکتور خازنی از سایت نید صنعت نمایید.
اگر به دنبال تفاوت کنتاکتور خازنی با کنتاکتور معمولی هستید و می‌خواهید از ساختار و عملکرد کنتاکتور خازنی در مدار آگاهی پیدا کنید و خرید آنلاین کنتاکتور خازنی را انجام دهید، سایت نید صنعت می‌تواند بهترین‌ها را در اختیار شما قرار دهد.

مشاهده فیلترها

راهنمای جامع از قیمت کنتاکتور خازنی تا خرید کنتاکتور خازنی

اگر با توان راکتیو که یک جریان غیر کارا در مدارها می‌باشد آشنا باشید، قطعاً می‌دانید احساس نیازی که امروز برای جبران و کنترل توان راکتیو احساس می‌شود بیش از گذشته است. با توجه به اینکه استفاده از بارهای غیر خطی در جای جای صنعت برق از کارگاه‌های کوچک و ساختمان‌ها گرفته تا صنایع بزرگ افزایش پیدا کرده است، بنابراین نیاز به استفاده از بانک‌های خازنی به عنوان یکی از راهکارهای موثر برای بهبود ضریب توان و کاهش هزینه‌های برق مجموعه‌های صنعتی واقعاً شدیداً احساس شده و ملموس است.
از آنجایی که کنترل پله‌ای بانک‌های خازنی اهمیت دارد تا موجب افزایش طول عمر آنها و حفاظت در برابر اضافه بار وارده به آنها گردد، می‌بایست جریان ورودی به آنها به صورت کنترل شده و با پایداری انجام شود؛ بنابراین لزوم استفاده از کنتاکتورها شدیداً احساس می‌شود.
این در حالی است که به دلیل ماهیت الکترونیکی خازن‌ها که جریان هجومی به آنها در لحظه قطع و وصل جریان بسیار بالا می‌رود، بنابراین امکان استفاده از کنتاکتورهای معمولی وجود ندارد؛ چرا که کنتاکتورهای معمولی در برابر این جریان‌های لحظه‌ای مقاوم نبوده و کنتاکت‌های آنها ذوب می‌شوند یا جوش می‌خورند، لذا لزوم استفاده از کنتاکتورهای خازنی دیده می‌شود.

قیمت کنتاکتور خازنی

تفاوت کنتاکتور خازنی با کنتاکتور معمولی چیست؟

اتصال خازن‌ها به شبکه به دلیل جریان هجومی لحظه قطع و وصل آنها به شبکه یکی از چالش‌های همیشگی مهندسان برق برای افزایش طول عمر تجهیزات و البته طول عمر خود این خازن‌ها بوده است.
اگرچه کنتاکتورهای معمولی که کلیدهای الکترومغناطیسی طراحی شده برای کنترل بارهای مقاومتی و القایی هستند، اما ضعف این نوع از کنتاکتورها به ویژه زمانی که در طراحی مدارهای الکتریکی خازن‌ها استفاده می‌شود موجب شده است تا کنتاکتورهای ویژه دیگری تحت عنوان کنتاکتورهای خازنی ایجاد شوند.
کنتاکتور خازنی نمونه‌های خاصی از کنتاکتورها هستند که به صورت ویژه برای قطع و وصل ایمن و کاهش میزان جریان هجومی به مدارهای الکتریکی طراحی شده‌اند.

چگونگی عملکرد کنتاکتور خازنی مهمترین تفاوت‌های کنتاکتور خازنی با کنتاکتور معمولی است:

در واقع ماهیت الکترونیکی خازن‌ها سبب شده است در لحظه قطع و وصل جریان مدار آنها با یک جریان هجومی اولیه بسیار بالا مواجه شوند که مقدار آن می‌تواند چند برابر جریان نامی خازن باشد.
مقاومت‌های پیش‌شارژ در کنتاکتورهای خازنی راهکاری برای مقابله با جریان هجومی بالا در خازن‌ها در لحظه قطع و وصل به شبکه می‌باشد.
کنتاکتورهای خازنی این قابلیت را به دلیل وجود کنتاکت‌های کمکی که می‌توانند مقاومت پیش شارژ را ایجاد کنند و به صورت سری با کنتاکت‌های اصلی قرار می‌گیرند، دارا هستند.
در لحظه اتصال این کنتاکتورها در مدار ابتدا کنتاکت‌های کمکی با مقاومت بالا وارد مدار می‌شوند و به دلیل وجود این مقاومت بالا در آنها زمینه شارژ تدریجی خازن را فراهم می‌کنند.
این رخداد باعث می‌شود جریان هجومی اولیه به خازن‌ها به شدت محدود شده و از آسیب دیدن کنتاکتور و خازن جلوگیری شود. در ادامه این فرایند، کنتاکت‌های اصلی بسته شده و کنتاکت‌های کمکی از مدار خارج می‌شوند.

مزایای کنتاکتورهای خازنی و استفاده از آنها در مدار

به طور کلی مزایای کنتاکتور خازنی به نسبت کنتاکتورهای معمولی عبارتند از:

  • وجود کنتاکت‌های کمکی پیش شارژ
  • حضور کنتاکت‌هایی با آلیاژ بهتر و طراحی‌های قوی‌تر که از طول عمر بیشتری در برابر سایش و آرک الکتریکی برخوردارند
  • حضور سیم پیچ سری در آنها
  • طراحی ویژه برای مدارهای الکتریکی دارای بارهای خازنی
  • عدم نیاز به تعمیرات مکرر ناشی از استهلاک الکتریکی
  • سوئیچ نرم خازن‌ها در مدار و جلوگیری از ایجاد ضربات ناگهانی الکتریکی
  • پایداری کلی سیستم و مدار

چرا از کنتاکتور معمولی برای بانک خازنی استفاده نمی شود؟

به دلیل عملکرد ضعیف کنتاکتورهای معمولی در برابر جریان هجومی لحظه وصل و قطع جریان‌ها در مدار، استفاده از کنتاکتورهای معمولی در مدارهای دارای بانک‌های خازنی مرسوم نیست؛ زیرا: خود کنتاکتور خیلی زود خراب خواهد شد و هزینه اضافی اقتصادی وارد می‌کند.
طول عمر سایر تجهیزات مانند خازن‌ها به دلیل وارد شدن شوک‌های ناشی از جریان هجومی بالا به شدت کاهش پیدا می‌کند. به دلیل عدم کنترل جریان هجومی اولیه نوسانات ولتاژ و اختلال عملکرد در سایر تجهیزات مشاهده خواهد شد؛ در نتیجه ایمنی و اطمینان به عملکرد مدار الکتریکی به شدت کاهش خواهد یافت.

ساختار کنتاکتور خازنی در مدار

ساختار کنتاکتورهای خازنی نیز شبیه کنتاکتورهای معمولی هستند؛ یعنی آنها دارای بوبین الکتریکی، کنتاکت‌های اصلی و کنتاکت‌های کمکی و… هستند. تفاوت آنها با کنتاکتورهای معمولی در بخش کنتاکت‌های کمکی مشاهده می‌شود.
حضور مجموعه‌ای از سه مقاومت پیش شارژ که در لحظه اتصال به مدار با خازن‌ها به صورت سری در مدار قرار می‌گیرند موجب کاهش جریان هجومی ورودی به آنها می‌گردند. این مقاومت‌های پیش شارژ که معمولاً به کنتاکت‌های کمکی متصل شده و سپس با کنتاکت اصلی ارتباط گرفته‌اند، زمینه ساز قطع و وصل ایمن و کنترل شوک ناشی از جریان هجومی اولیه را فراهم می‌سازند.
ضمناً لازم است یادآوری کنیم که کنتاکت‌های کمکی در این نوع از کنتاکتورها در دو نوع NO (باز در حالت عادی) و NC (بسته در حالت عادی) وجود دارند که نقش کلیدی برای پیش شارژ خازن‌ها دارند.

کنتاکتور خازنی

قیمت کنتاکتور خازنی

عوامل موثر بر قیمت کنتاکتورهای خازنی عبارتند از:

  • برند کنتاکتور خازنی: بسته به اینکه شما از کدام یک از برندهای معتبر بازار مانند کنتاکتور خازنی اشنایدر الکتریک یا کنتاکتور خازنی زیمنس و یا کنتاکتور خازنی ABB استفاده نمایید می‌تواند هزینه تهیه کنتاکتور را افزایش دهد. اما اگر از برندهای اقتصادی‌تر موجود در بازار مانند کنتاکتور خازنی چینت، کنتاکتور خازنی ال اس، کنتاکتور خازنی پارس فانال و موارد دیگر استفاده نمایید قیمت کنتاکتور خازنی اقتصادی‌تر خواهد بود.
  • تیپ و مدل کنتاکتور خازنی: فارغ از شرکت تولیدی کنتاکتور خازنی، تیپ و مدل کنتاکتورهای خازنی نیز می‌تواند عامل موثر دیگری بر قیمت کنتاکتور خازنی باشد؛ چرا که تیپ و مدل کنتاکتورهای خازنی متفاوت دارای مشخصات فنی متفاوت و البته کیفیت تولیدی متفاوتی نیز هستند.
  • مشخصات فنی کنتاکتور خازنی مانند: توان نامی کنتاکتور خازنی، ولتاژ بوبین، تعداد کنتاکت‌های کمکی و اصلی

خرید کنتاکتور خازنی

در هنگام خرید کنتاکتور خازنی، به نکات زیر توجه کنید:

  1. میزان دقیق توان خازن استفاده شده در مدار الکتریکی خود را دقیقاً مشخص کنید؛ چرا که کنتاکتور خازنی استفاده شده در مدار باید با توان خازن شما سازگار باشد.
  2. مشخصات فنی مانند ولتاژ، جریان نامی، تعداد کنتاکت‌های اصلی و تعداد کنتاکت‌های کمکی مورد نیاز خود را متناسب با پروژه تعیین کرده و در هنگام انتخاب کنتاکتور خازنی به آن توجه کنید.

چرا کنتاکتور خازنی را از نید صنعت تهیه کنیم؟

با توجه به اینکه اصالت کنتاکتورهای خازنی در مدار بسیار اهمیت دارد؛ چرا که ضامن بقا و پایداری جریان در شبکه و همچنین افزایش طول عمر تجهیزات شما کیفیت کنتاکتور خازنی می‌باشد، بنابراین لازم است شما کنتاکتور خازنی خود را از جایی تهیه کنید که بتواند اطلاعات فنی دقیقی از نوع کالا در اختیار شما گذاشته و علاوه بر آن بتواند کیفیت و اصالت کنتاکتور خازنی مورد معامله را تضمین نماید.
مجموعه نید صنعت با افتخار بهترین برندهای کنتاکتورهای خازنی را گرد هم آورده تا علاوه بر فراهم کردن زمینه رفع نیاز فنی شما، اطمینان کافی از اصالت و کیفیت کالا را نیز برای شما فعالین محترم حوزه صنعت برق فراهم سازد.
بر این اساس شما می‌توانید خرید خود را از مجموعه نید صنعت انجام داده و با اطمینان از قیمت و کیفیت کالا، آسوده خاطر به روی فعالیت صنعتی خود متمرکز باشید.

نظرات کاربران

شما هم می‌توانید در مورد این کالاها نظر بدهید

برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید. نقطه نظرات و تجربه خرید خود را با دیگران در میان بگذارید و نظر خود را ثبت نمایید