سیم برق ساختمان
سیم برق ساختمانی
برای انتقال انرژی الکتریکی از یک نقطه به نقطه دیگر، از سیم و کابل ها که رسانای الکتریکی هستند استفاده می شود. سیم، ابزار مورد نیاز در برق کشی ساختمان است که در آن از یک هادی برای جریان برق، و از یک عایق برای جلوگیری از نشت برق استفاده می شود که با توجه به نیاز باید از انواع سیم برق ساختمان انتخاب شود.
کابل فشار ضعیف مجموعه ای از سیم های بهم تابیده در یک غلاف یا عایق هستند که جریان الکتریکی را منتقل میکنند.
قیمت سیم برق ساختمان
قیمت سیم برق ساختمان به عوامل مختلف بستگی دارد، اما هرگونه بالا رفتن قیمت داخلی و یا بین المللی فلز مس و آلومینیوم، به صورت مستقیم بر قیمت روز سیم برق ساختمان اثر می گذارد. علاوه بر این، قیمت انرژی مصرفی، قیمت پلیمر برای تولید روکش سیم برق، میزان دستمزد نیروهای انسانی و حمل و نقل. از آنجایی که انواع مختلفی از کارهای سیم کشی برق ساختمانی وجود دارد، طیف گسترده ای از قیمت انواع سیم برق ساختمان نیز موجود است که با توجه به نوع سیم، اندازه، ولتاژ، قدرت سیم، دمای محیط و سطح رطوبت و متراژ ساختمان تعیین می شوند. برای خرید سیم برق ساختمانی قیمت رقابتی محصول و کیفیت آن دارای اهمیت است. فروش سیم برق ساختمانی با کیفیت برتر، قیمت مناسب تر و محصولات متنوع به عنوان نقطه عطف، و قدرت شرکت در رقابت با سایر عرضه کنندگان محصول می باشد. فرصت خرید اینترنتی سیم برق ساختمان، مزیت انتخاب از نظر کیفیت بالاتر سیم برق ساختمان قیمت مناسب تر محصول را، برای متقاضیان سیم برق ساختمانی در نید صنعت فراهم می کند. قیمت سیم برق ساختمان نسبت به شاخص های کلیدی آن می تواند متفاوت باشد.
انواع سیم برق ساختمان
فروش سیم برق ساختمان در انواع مختلف از نظر نوع هادی و جنس هادی و کاربرد آنها صورت می پذیرد.
سیم افشان
سیم افشان از چند رشته سیم مسی نازک انعطاف پذیر ساخته میشود که برای سیم کشی وسایل و سیم کشی های متحرک استفاده میشود.
سیم ارت
سیم ارت هم برای انتقال جریان برق از ساختمان به زمین استفاده میشود که در نیدصنعت امکان خرید سیم ارت آن فراهم شده است.
سیم مفتولی
سیم مفتولی از تک رشته مسی یا آلومینیومی که انعطاف پذیر کمی دارد و در دیوار ها و سقف به صورت ثابت سیم کشی میشود. به سیم خشک و سیمی که انعطاف پذیری ندارد، معروف هستند.
سیم نایلون
سیم نایلون از دو رشته سیم به رنگ سفید که به هم چسبیده اند و معمولا در موارد روکار کاربرد دارند. از این نوع سیم باید در مکان هایی که فشار فیزیکی و مکانیکی کمی روی سیم است استفاده شود چرا که این سیم استحکام کمی نسبت به سیم افشان و نیمه افشان دارد. از این سیم در موارد توکار و در لوله ها نمیتوان استفاده کرد.
سیم کیسه ای
سیم کیسه ای یا همان کابل کیسه ای معمولا از دو رشته یا سه رشته سیم افشان که یک عایق پی وی سی که آنها را پوشانده است، تشکیل شده است. این سیم بسیار شبیه سیم زیر گچی و گاهی هم کاربرد های آنرا داراست. در لوازم الکتریکی، خانگی، روشنایی، اداری، آزمایشگاه ها کاربرد دارد. چرخ گوشت، آب میوه گیری، تلویزیون، یخچال، محافظ برق، چراغ مطالعه، لامپ ها، نورافکن، آباژور، دستگاه های چاپگر، اسکنر، فتوکپی استفاده میشود.
سیم زیر گچی
سیم زیر گچی همانطور که از نامش پیداست چند رشته سیم است که کابل را تشکیل میدهند و عایق ضخیمی دارد که بدون لوله در زیر گچ استفاده میشود. این سیم برق ساختمان در مکان هایی که لوله قرار داده نشده است استفاده میشود. روکش داخلی هر رشته رنگی و روکش بیرونی رنگ سیاه یا خاکستری و هر دو از جنس پی وی سی اند. معمولا از دو یا سه رشته سایز 1.5 و 2.5 مفتولی با ولتاژ 330 ولت تا 500 ولت است.
سیم NYA
نوعی از سیم برق ساختمان از سیم مفتولی با یک لایه عایق PVC نوع C با ولتاژ اسمی 450 ولت تا 507 ولت
با ولتاژ تست 2500 ولت با دمای 30- تا 70 درجه سانتی گراد است.
سیم NYAF
سیم نرم افشان با هادی از جنس مس آنیل شده کلاس پنج و حرف اختصاری F به معنای سیم مسی نرم است. ولتاژ اسمی 450 ولت تا 507 ولت و ولتاژ تست 2500 ولت با دمای 30- تا 70 درجه سانتی گراد است.
سیم Y
نوعی سیم برق ساختمانی با قطر هادی در حدود 0.6 میلی متر و قطر 0.4 میلیمتر عایق است. این سیم بسیار نازک 2 یا 4 لایه بهم تابیده است.
سیم NYM
نوعی سیم برق ساختمان است که به صورت زیر گچی استفاده میشود و از چند رشته سیم مفتولی که هر کدام روکش رنگی دارند و مجموعا یک غلاف PVC دارند. حروف به کار رفته در این سیم عبارتند از:
N نشان دهنده کابل مطابق با استاندارد آلمانی
Y نشان دهنده غلاف PVC مطابق با استاندارداروپا
M نشان دهنده کابل با غلاف خارجی
سیم ها بر اساس رشته رنگهای متفاوتی دارند که معمولا 2 رشته ها به رنگ مشکی و سفید و آبی هستند، 3 رشته ها به رنگ زرد و سبز، سیاه و سفید و آبی و 4 و 5 رشته ها به رنگ زرد و سبز، سیاه و سفید، آبی و قهوه ای هستند.
سیم روکش دار: دارای روکش پلاستیکی است که در برابر آسیب در فضای باز و مکان های مرطوب محافظت میکند.
چند رشته سیم در یک روکش مشترک برای انتقال جریان برق در مسافت طولانی استفاده میشود که به آن کابل برق میگویند. برای خرید سیم و کابل برق، برای ساختمان باید بدانید دو جزء مهم سیم برق کشی ساختمان هادی و عایق می باشند، که هادی عامل جریان الکتریسیته است، عایق به منظور جلوگیری از برق گرفتگی به کار می رود.
انواع سیم برق کشی
سیم تغذیه کننده اصلی یا Main Feeder Wires: سیمی است که جریان برق را از محیط بیرون خانه، تیر برق به خانه میاورد. این سیم معمولاً از نوع THHN یا جامد است. باید کابل نصب شده 25%بار مورد نیاز توان داشته باشد. در برق کشی ساختمان با توجه به چند فاز بودند کنتور از کابل تک فاز و کابل برق سه فاز استفاده میشود.
سیم های تغذیه پانل یا Panel Feed Wires: سیمی برای تغذیه پنل قطع کننده مدار و جعبه اتصال اصلی استفاده میشود. همانند سیم تغذیه کننده اصلی باید 25%بیشتر از بار مورد نیاز توان داشته باشد و معمولا از نوع THHN به رنگ سیاه است.
سیم تریپلکس یا Triplex Wires: معمولاً بین تیر برق و سرهای هوا در هادی های افت سرویس به صورت تک فاز استفاده میشود. از دو سیم آلومینیومی که با سیم خنثی لخت به عنوان سیم سوم که نول است و به دور آنها پیچیده شده است که در کنتور و ترانسفورماتور به زمین متصل میشود.
سیم تک رشته یا Single Strand Wires: این سیم هم از THHN عایق شده و از طریق لوله چند سیم را میتوان به هم متصل کرد.
سیم غلاف غیر فلزی: نام دیگر آن رومکس یا Non-Metallic Sheathed Wires است. دارای دو یا سه هادی که هر کدام عایق پلاستیک و یک سیم ارت لخت زمین هستند. سیم به تنهایی و منفرد از روکش غیر فلزی پوشیده شده اند. درجه بندی این سیم ها 15 و 20 آمپر هست و ارزان هستند به همین دلیل بیشتر برای سیم کشی داخل ساختمان استفاده میشوند.
نکات مورد توجه در خرید سیم برق ساختمان
انتخاب سیم برق ساختمان به دلیل جلوگیری از آتش سوزی و خطرات جبران ناپذیر اهمیت زیادی دارد و در هنگام خرید سیم برق ساختمان جدای از قیمت آن باید به نکات زیر را مد نظر قرار داد.
- جنس هادی
- سطح مقطع هادی
- عایق
- برند
- استانداردها
- محاسبه متراژ
- گارانتی
- سلامت ظاهری سیم
- اندازه سیم یا سایز سیم
- حروف اختصاری سیم
- انواع سیم برق
- رنگ سیم
بهترین برندهای تولید کننده سیم برق ساختمانی
در زیر لیستی از بهترین برند سیم برق ساختمان برای شناهت بهتر مشتریان قرار دادیم:
- خراسان افشار نژاد
- سیمیا
- سیمکو
- البرز الکتریک نور
- افق البرز
- ابهر
- رویان
- اعتماد البرز
- یزد
- کرمان و...
سایز سیم برق ساختمان
انواع سایز سیم برق ساختمان با توجه به عوامل زیر مشخص میشود.
کاربرد
با توجه به کاربرد باید سیم و کابل ساختمان انتخاب شود زیرا برای روشنایی، کلیدها و پریزها و... سایز های متفاوتی به کار میرود.
سطح مقطع سیم نول باید برابر با سطح مقطع فاز باشد.
از پرکاربردترین ها سایز آنها 1.5 و 2.5 است.
سیم برق 1.5 برای سیم کشی روشنایی منازل
سیم برق 2.5 برای سیم کشی های پریزها در ساختمان
برای کولر های گازی از سطح مقطع 4 میلی متر مربع استفاده میشود.
سیم مورد استفاده در موتورخانه با توجه به نوع موتور و قدرت آن تعیین میشود.
جریان عبوری
هر چه جریان بیشتر سطح مقطع هادی هم باید بزرگتر باشد.
متراژ سیم
هرچه متراژ سیم بیشتر باشد افت ولتاژ بیشتری خواهد داشت که باید سطح مقطع بالاتری انتخاب شود.
عایق
برای مکان هایی با تحمل دمای بالا به عایقی نیاز است که بتواند مقاوم در برابر حرارت باشد و سطح مقطع بالاتر از آن انتخاب شود.
قیمت سیم برق ساختمان
عوامل مختلفی تعیین کننده قیمت هر متر سیم برق ساختمان می باشند، هنگام خرید سیم برق ساختمان باید به این مورد توجه نشان داد زیرا نسبت به شاخص های کلیدی آن می تواند متفاوت باشد.
گارانتی و برند
داشتن گارانتی از لحاظ کیفیت و اصالت کالا برای ما خیالی آسوده ایجاد کند. اما معمولا برخی از برندهای معتبر برای محصولات خود گارانتی ارائه میدهند که ما در فروشگاه نید صنعت الویت را بر برندهای معتبر و دارای گارزانتی گذاشته ایم.
اندازه سیم ساختمان
اندازه مناسب سیم برای هر کار خاص با سیم سنج اندازه گیری و تعیین میشود. هر چه وسایل برقی پر توان تر سیم مورد استفاده ضخیم تر نیاز است. معمولاً اندازه سیم ها 10, 12, 14 است. برای مثال سیستم با جریان 50 آمپر به سیم ضخیم تری نسبت به یک لامپ با جریان 10 آمپر نیاز دارد.
رنگ سیم ساختمان
رنگ های متفاوت سیم برق ساختمان کاربردهای متفاوت دارند.
رنگ مشکی، قرمز، آبی، زرد همگی برای سیم فاز بیشتر به کار میروند.
رنگ مشکی برای سیم کشی کلید و پریز استفاده میشود.
رنگ قرمز برای پایه کلیدها، اتصال سیم بین دو دتکتور استفاده میشود.
رنگ آبی بیشتر در لوله ها به عنوان سیم فاز و برای سوییچ 3-4 جهتی استفاده میشود.
رنگ زرد برای پایه سوییچ ها استفاده میشود.
رنگ سفید معمولاً سیم نول به رنگ سفید است.
رنگ سبز و ترکیبی از سبز و زرد سیم اتصال به زمین یا سیم ارت است.
جنس هادی
هادی مسی دارای رسانایی بالای الکتریکی، انعطاف پذیری و مقاوم در برابر خوردگی است و یک هادی مناسب برای سیم برق ساختمان است. کابل مسی گزینه مناسب در برق کشی ساختمان است.
جنس هادی آلومینیومی رسانایی و انعطاف پذیری کمتری نسبت به مس دارد اما ارزانتر است. برای نصب سیم آلومینیومی باید مهارت بیشتری داشت.
سطح مقطع هادی
با توجه به جریان عبوری از سیم انتخاب میکنند. باید به نقشه برق ساختمان و محاسبه های مهندسی برقی مراجعه کرد.
عایق سیم
عایق سیم و کابل باید در برابر رطوبت، حرارت و دیگر عوامل محافظت کند. عایق در سیم و کابل های ساختمانی معمولاً از عایق پی وی سی استفاده میشود.
استانداردها
حتما هنگام خرید هر نوع از سیم و کابل ساختمان باید به نشان استاندارد توجه کنید که نشان دهنده شرایط ایده آل و کیفیت این محصولات میباشد.
متراژ مورد نیاز
متراژ را به درستی محاسبه کنید تا خرید کمتر یا اضافه تر از نیاز خود نداشته باشید و از اتلاف وقت و هزینه جلوگیری کنید. در نیدصنعت هم به صورت متری و هم به صورت عمده در کلاف های 100متری فروش انجام می پذیرد.
سلامت سیم و کابل
در هنگام خرید به روکش و عایق سیم توجه کنید که دچار پارگی و زدگی نباشد که باعث آسیب های جبران ناپذیری شود. خرید سیم برق ساختمان از نیدصنعت این اطمینان را به شما خواهد داد که محصولات کامل سالم و بی نقص خواهند بود.
حروف حک شده روی سیم
معمولاً حروفی روی سیم ها حک میشوند که نشان دهنده عایق سیم هستند و هر کدام مفهومی دارند.
عبارت هایی که معمولا روی سیم حک میشوند عبارتند از: THHN,THW,THWN,XHHN که هر کدام از حرف ها نشان دهنده یک چیز است.
- عایق ترموپلاستیک با حرف T
- مقاوم در برابر حرارت با حرف H
- مقاوم در برابر حرارت بسیار بالا تا 194 درجه فارنهایت با حرف HH
- مقاوم در برابر رطوبت با حرف W
- پوشش نایلونی محافظ در برابر مواد هیدروکربنی نفت و گاز با حرف N
- پلیمر مقاوم در برابر شعله با حرف X
شما هم میتوانید در مورد این کالاها نظر بدهید
برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید. نقطه نظرات و تجربه خرید خود را با دیگران در میان بگذارید و نظر خود را ثبت نمایید